سفارش تبلیغ
صبا ویژن
[ و فرمود : ] بسا کسى که با نعمتى که بدو دهند . به دام افتد ، و با پرده‏اى که بر گناه او پوشند فریفته گردد ، و با سخن نیک که در باره‏اش گویند آزموده شود ، و خدا هیچ کس را به چیزى نیازمود چون مهلتى که بدو عطا فرمود . [نهج البلاغه]
لوگوی وبلاگ
 

دسته بندی موضوعی یادداشتها
 

آمار و اطلاعات

بازدید امروز :746
بازدید دیروز :676
کل بازدید :411112
تعداد کل یاداشته ها : 1000
04/2/16
8:50 ع
موسیقی

هانس بلیکس، رییس پیشین آژانس بین المللی انرژی اتمی و نیز وزیر سابق امورخارجه سوئد، درمصاحبه هائی جداگانه با آخرین شماره روزنامه «یدیعوت آخرونوت» دراسرائیل، به این کشور نسبت به عواقب یک حمله احتمالی نظامی به تاسیسات هسته ای جمهوری اسلامی ایران هشداردادند.
این هشدارها درحالی است که دریاسالار مایکل مولن رئیس ستاد مشترک ارتش ایالات متحده مذاکرات خود با همتای اسرائیلی و دیگر مقامات اسرائیلی درباره برنامه های اتمی ایران را از روز یکشنبه در اسرائیل آغاز می کند.هانس بلیکس که درفاصله سال های
???? تا ????، به مدت ?? سال ریاست آژانس بین المللی انرژی اتمی را دردست داشت، درمصاحبه با روزنامه اسرائیلی یدیعوت آخرونوت ، گفته است روندی که اکنون درقبال ایران دنبال می شود، شباهتی چشمگیر به تعقیب عراق درایام حاکمیت صدام حسین دارد.
هانس بلیکس، دیپلمات کارکشته زاده اوپسالا درسوئد که اکنون
?? ساله است، با تاسف یاد آورمی شود که درطول سال ها او و هیات های بازرسی تسلیحاتی و ناظران آژانس «سنگ بروی سنگ» باقی نگذاشتند و «زیرهر دانه شنی» درعراق را درجستجوی جنگ افزارکشتارهمگانی عراق نگریستند.هانس بلیکس که اکنون یک نهاد مستقل را برای مقابله با جنگ افزارکشتارهمگانی ریاست می کند، هرچند درموضع تصمیم گیری نیست اما امیدواراست که دیدگاههایش درروند تصمیم گیریها اثر بگذارد.او می گوید، اتهاماتی که به ایران درمورد مداخلات تروریستی درعراق وارد می شود، بخشی از پرونده سازی برای توجیه اقدام نظامی احتمالی است.
هانس بلیکس درعین حال می گوید: «می توانم درک کنم که چرا تردید و سوءظن ها نسبت به برنامه های هسته ای ایران قوی است به ویژه آن که ایران علنا به غنی سازی اورانیوم پرداخته و کشوری که بتواند اورانیوم را درحد چهار درصد غنی کند، به راحتی نیز می تواند غلظت آن را به
?? درصد برساند و فاصله بین ? تا ?? درصد، تنها یک مساله فنی است».
بلیکس همچنین می گوید: «ایران نمی تواند هیچ توجیه اقتصادی قابل قبولی برای اصرارش درمورد غنی سازی اورانیوم ارائه کند و در حالی که ایران تنها دو کوره نیمه تمام دارد و مدعی تلاش برای ساخت کوره های دیگر است، کشورخود من، سوئد ازده نیروگاه هسته ای فعال برخورداراست، ولی سوئد هیچ گاه خود به غنی سازی اورانیوم اقدام نکرده وبسیاربه صرفه تراست که ما اورانیوم غنی شده برای فعالیت این کوره ها را ازخارج خریداری کنیم. کره جنوبی نیز
?? کوره هسته ای فعال دارد ولی آن کشور نیز اورانیوم غنی شده را وارد می کند. افزون براینها، این واقعیت نیز که ایران مصرانه به طرح کوره آب سنگین اراک ادامه می دهد، رفتاری به شدت شک برانگیزاست زیرا ازآن می توان پلوتونیوم تولید کرد».
باوجود این، هانس بلیکس به یدیعوت آخرونوت می گوید: «همه برگ های برنده دردست غرب است و می توان به گونه ای با ایران برخورد کرد که نه تنها طرح های غنی سازی اورانیوم را متوقف کند بلکه برای همیشه ازبرنامه های هسته ای خود دست بکشد».
هانس بلیکس معتقد است: «بسته های تشویقی ارائه شده به ایران فاقد دو فاکتورمهم بوده است: دادن تضمین کافی و رضایت بخش به ایران. زیرا کشوری که به سوی ساخت جنگ افزاراتمی پیش می رود، خود را درمعرض تهدید احساس می کند وباید ایران اطمینان یابد که ازسوی اسرائیل و آمریکا مورد حمله قرارنخواهد گرفت. فاکتوردوم که درمشوق ها دیده نمی شود، آمادگی جامعه بین المللی برای درآغوش گرفتن ایران است. همان گونه که به کره شمالی اطمینان داده شده که بخشی ازجامعه بین المللی خواهد بود».
هانس بلیکس ایالات متحده آمریکا را به تلاش های بیشتر برای تقویت ارتباط های سیاسی با ایران فرامی خواند و نیز ازاروپا می خواهد که ازارتباط های خود با دولت تهران به گونه ای موثرتر استفاده کنند، ولی می گوید: «البته نمی دانم که اینها هنوز برگ های برنده ای باشد اما برگهائی مهم برای دیالوگ است».
درپاسخ به این پرسش که کدام یک ازطرفین باید گام نخست رابردارد؟ هانس بلیکس می گوید: «مذاکرات بدون شرط مهمترازنظارت است. زیرا ناظران تاکنون نیز به شواهد لازم دست یافته اند ولی اینکه روند گفتگوها درآینده چگونه باشد، به حال خود رها شده است و کشورهای غرب خود را به تنگنا انداخته اند واین امر که اروپائی ها خود را مقید کرده اند به اینکه ابتدا ایران طرح های غنی سازی اورانیوم را معلق کند، موجب شده که آنها با دست خود خویش را تحقیر کنند».
هانس بلیکس درجای دیگری از این مصاحبه مشروح نگرانی عمیق خود را ازوقوع یک «فاجعه غیرقابل تصور» برای منطقه درصورت وقوع یک حمله نظامی به ایران بیان می کند، و می گوید: «اگر حمله به ایران یک گزینه برای اسرائیل است، این یک گزینه برای فاجعه خواهد بود و اگرجنگ درعراق به عنوان یک فاجعه تلقی می شود، آغاز جنگ و ادامه آن درایران، فاجعه ای چند برابرعظیم تر خواهد بود و عواقبی بارها وخیم ترخواهد داشت».
هانس بلیکس به اسرائیل و آمریکا هشدارمی دهد که «سخن گفتن پی درپی از گشوده بودن گزینه نظامی می تواند خطرناک باشد زیرا ممکن است سران تهران را به سخت گیری بیشتر وادارکند و میانه روهائی را نیز که درحاکمیت ایران هستند و بازگشت به مسیر تعلیق غنی سازی را توصیه می کنند به حمایت ازافراطیون وادار کند و حمله احتمالی نیز توجیهی برای بنیادگرایان تهران خواهد بود که دستیابی به جنگ افزارهسته ای برایشان الزامی است».
هانس بلیکس ابرازاطمینان می کند که «حمله به تاسیسات هسته ای ایران تنها برای مدت زمانی برنامه های هسته ای ایران را به تاخیرخواهد انداخت و آنها با حرارتی بیشتربه ازسرگیری این طرحها اقدام خواهند کرد و اگر اکنون غرب درسطح حدس و گمانه زنی به نیت ایران مشکوک است، مطمئن باشد که پس ازیک حمله، برنامه های هسته ای ایران رویکرد نظامی خواهد گرفت».
این مصاحبه با هانس بلیکس درحاشیه کنفرانس روزهای اخیر دربرلین که طی آن کارشناسان موشکی آمریکا برنامه های استقرار سپردفاع موشکی ایالات متحده دراروپای مرکزی را بررسی کردند، انجام شده است.مصاحبه کننده با هانس بلیکس آقای الداد بک خبرنگارمشهور روزنامه یدیعوت آخرونوت دربرلین است.آقای الداد بک خود اخیرا با گذرنامه غیراسرائیلی و تابعیت یک کشوردیگر توانست به عنوان گردشگر چند هفته ازایران دیدار کند و نیز با سفر به بوشهر ازکنار تاسیسات هسته ای بوشهر با مردم عادی عکس گرفته و نیز به نطنز رفته و با مردم کوچه و بازار نطنز سخن گفته بود.
الداد بک درحاشیه نشست برلین نیز مصاحبه ای با وزیرامورخارجه کشوراسلووانی، که ریاست نوبتی اتحادیه اروپا را دردست دارد، انجام داده، که وی نیزتاکید کرده که «حمله احتمالی اسرائیل به تاسیسات هسته ای ایران با کمترین میزان تفاهم ازسوی جامعه بین المللی روبرو خواهد شد».
اسلووانی تا پایان ژوئن ریاست نوبتی اتحادیه اروپاست و ازاول ژوئیه این مقام را برای نیمه دوم سال
???? به فرانسه می سپارد و به همین دلیل است که اسرائیل تلاش زیادی را برای نزدیکی بیشتر به فرانسه انجام داده است.اسرائیل درهفته اخیرپذیرای رئیس جمهوری فرانسه بود.
نیکلا سرکوزی درسخنرانی درکنست اسرائیل گفت: «هرعاملی که بخواهد به اسرائیل تعرض کند، خود را با فرانسه نیزروبروخواهد دید».
دیمیتری روپل وزیرامورخارجه اسلووانی به یدیعوت آخرونوت می گوید: «مسلم است که ما به نیت سران تهران درپیگیری طرح های هسته ای شان مشکوک هستیم اما سیاست دوگانه فشار و تشویق را درپیش گرفته ایم ودرعین نشان دادن عزم جزم و قاطعیت، بسته تشویقی تازه ای به آنها ارائه کرده ایم و تصمیم راسخ داریم که نگذاریم ایران به قدرت هسته ای نظامی تبدیل شود».