عراق
نواحی کردنشین شمال عراق، تنها منطقه شناخته شده در عراق میباشد که این رسم در آن انجام میشود. روزنامه واشنگتن پست در اواخر سال ???? از شیوع ختنه زنان در نواحی کردنشین عراق گزارش دادهاست. طبق مطالعات انجام گرفته در این سال بیش از ?? درصد زنان کرد در نواحی کردنشین شمال عراق ختنه میشوند. این میزان حداقل در یک ناحیه به ?? درصد میرسد.
کشورهای عربی خاورمیانه
این رسم در جنوب یمن، بحرین، امارات متحده عربی و عمان انجام میشود. با اینحال این رسم در عربستان، اعراب عراق، اردن، سوریه و لبنان مرسوم نمیباشد. بصورت تاریخی در جهان اسلام، این رسم بصورت خیلی غیرمنظم انجام شده یا اینکه خودشان را به سوزن زدن نمادین به کلیتوریس محدود میکردهاند. در یک منطقه جغرافیایی ممکن است قبیلهای آن را انجام دهند و قبیله همسایه از وجود آن مطلع نباشد یا اینکه آن را ترک کرده باشند. کشیدن نقشهای که میزان رواج ختنه زنان را نشان دهد کار بسیار سختی است زیرا عموماً این کار بصورت مخفیانه انجام میشود، مردان از آن آگاه نمیشوند و مراسم و تشریفات خاصی ندارد.
ختنه زنان مسلمان در کشورهای جنوب آسیا و استرالیا عموماً بصورت نمادین و معمولاً در دوران نوزادی یا ابتدای طفولیت انجام میشود. اینگونه ختنه باعث برداشتن کلیتورس نشده و باعث تنزل در عملکرد دستگاه جنسی نمیشود، و عموماً بصورت عمدهای ملایم تر از ختنه مردان بوده و شانس عفونت و ناقص سازی دستگاه جنسی در مقایسه در آن کمتر میباشد. انجام گونههای پیشرفته تر قطع دستگاه جنسی به عنوان دستور اسلامی در نظر گرفته نشده و امروزه بصورت فزایندهای عموم مردم در مورد مضرات آن آگاهی پیدا کردهاند.
بر اساس مطالعاتی که در روستایی در مالزی انجام شده، سن معمول برای ختنه بین شش ماهگی تا سه سالگی است اگر چه تلاش میشود این کار زود انجام شود تا پوست روی نوک کلیتوریس نرم و قابل دیدن باشد. ختنه چند ثانیه بیشتر طول نمیکشد و در آن فقط این پوست روی نوک کلیتوریس بریده میشود. در گذشته مرسوم بوده که هنگام ختنه دختران بزرگتر (بین پنج تا هشت سال)، او را به صورت زیبایی با طلا آرایش کرده، جشنی بر پا میکردند که در آن دختر بصورت نمادینی به عنوان زن آینده ارائه میشد. امروزه این آداب منسوخ شدهاست. همچنین امروزه والدینی که دختران خود را ختنه نکنند بر خلاف گذشته مورد نکوهش جامعه قرار نمیگیرند. این امر بخاطر باور گسترده مردم به عدم واجب بودن ختنه زنان در اسلام میباشد؛ برخی از روحانیون ختنه زنان را نه جزو تعلیمات قرآن میدانند و نه جز تعلیمات محمد.
گزارشهایی ازختنه زنان در هند و سریلانکا وجود دارد. مثله کردن جنسی زنان در کشور هند رایج نیست، اما دولت هند تاکنون هیچ قانونی در پیرامون این موضوع وضع نکردهاست.
این رسم در میان بومیان استرالیا مرسوم بودهاست.
در قرن نوزدهم و اوایل قرن بیستم میلادی، پزشکان غربی از برش کلیتوریس جهت درمان برخی مشکلات عصبی و جنسی استفاده میکردند. از جمله دلایلی که پزشکان برش کلیتوریس را تجویز میکردند اعتقاد به این بود که خودارضایی ممکن است به جنون بیانجامد. این موضوع در غرب ادامه نیافت و هیچگاه مبدل به آداب مذهبی یا بخشی از فرهنگ غرب در نیامد. از بین کشورهای صنعتی، امروزه در ایالات متحده آمریکا جراحیهایی با عنوان «بهبود لذت جنسی در زنان» انجام میشود که سازمان بهداشت جهانی آن را ناقصسازی جنسی زنان محسوب میکنددر سال ????، قانون فدرال به عمل ناقصسازی جنسی زنان وجههای جنایی بخشید. ?? ایالت نیز قانونهای مشابهی را تصویب کردهاند
امروزه در جمعیتهای مهاجر برخی کشورها مانند کانادا، انگلستان، آلمان این رسم دیده میشود و قوانینی بر علیه آن تصویب شدهاست. همچنین گزارشهایی از ختنه زنان در پرو و کلمبیا به ثبت رسیدهاست.